Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yönetmen Dr. Sadık Battal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Dr. Sadık Battal, yarın düzenlenecek cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanacak. 61 yaşında hayatını kaybeden Battal, sinema dünyasına önemli katkılarda bulundu.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 21:45
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 21:45

Yönetmen Dr. Sadık Battal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Dr. Sadık Battal'ın Vefatı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Sadık Battal, 61 yaşında hayatını kaybetti. Rahatsızlandığı için İstanbul'daki Medipol Acıbadem Bölge Hastanesine kaldırılan Battal, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Cenaze Töreni Bilgileri

Dr. Battal, yarın öğle namazının ardından Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Manisa Akhisar'daki aile mezarlığına defnedilecek.

Akademik ve Sanatsal Kariyeri

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümünde tamamlayan Battal, doktorasını da aynı üniversitede 2003 yılında bitirdi. Kariyeri boyunca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi gibi çeşitli kurumlarda öğretim üyeliği yaptı.

Eserleri ve Katkıları

2006 yılında "Asıl Film Şimdi Başlıyor" adlı kitabını yayımlayan Battal, "Yavuz Turgul'un Dünyası" adlı belgeseli ile festival ödülleri aldı. Ayrıca Ülke TV'de "Tahta Köprü" isimli programı hazırlayıp sundu ve Yücel Çakmaklı belgeselinin yanı sıra birçok önemli projeye imza attı. Son olarak karikatürist ve yazar Hasan Aycın'ı konu alan "Çizgizar" belgeselini çekti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi, yönetmen ve yazar Sadık Battal, 61 yaşında vefat etti. (AA Arşiv - 11.01.2024)