Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastane Ruhsatları İptal Edildi

Çorlu'daki özel hastanenin ruhsatı, yenidoğan çetesi soruşturmasında iptal edildi.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 14:10
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 14:10

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastane Ruhsatları İptal Edildi

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Önemli Gelişme

İstanbul'daki 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli bazı çalışanların iş birliği ile, acil durumdaki bebek hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek haksız kazanç sağladığı ve bu durumun bazı vakalarda bebek ölümlerine sebep olduğu iddialarını içeren "yenidoğan çetesi" soruşturmasında, önemli bir karar alındı.

Çorlu'daki Özel Reyap Hastanesi'nin Ruhsatı İptal Edildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede adı geçen Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı, Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildi. Bu karar, hastane yönetimine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından bildirildi.

Hastalar Diğer Hastanelere Naklediliyor

Hastanede tedavi gören hastaların başka sağlık kuruluşlarına nakledilme işlemleri devam ediyor. İddianamede 22’si tutuklu toplam 47 şüphelinin yanı sıra, İstanbul'daki Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ile Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi gibi diğer 19 hastane ve sağlık şirketinin de faaliyetleri askıya alınmıştı.

 İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil...

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip haksız kazanç elde eden ve bazı bebeklerin ölümlerine neden olan çete üyelerine ilişkin iddianamede yer alan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesinin ruhsatı iptal edildi.