Yeniden Refah Partisi MYK Toplantısı Sonrası Açıklamalar

Suat Kılıç, Can Atalay için yapılacak olağanüstü oturuma katılacaklarını açıkladı, tarım politikalarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 14.08.2024 20:03
Güncelleme Tarihi: 14.08.2024 20:03

Yeniden Refah Partisi MYK Toplantısı Sonrası Açıklamalar

Yeniden Refah Partisi MYK Toplantısından Önemli Açıklamalar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partinin genel merkezinde düzenlediği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

Olağanüstü Toplantıya Destek

Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılacak olağanüstü oturumla ilgili olarak, "Olağanüstü toplantı çağrısına Yeniden Refah Partisi katılacak, uyacak. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmasını tavsiye ediyoruz," dedi.

Tarım Politikalarına Eleştiri

Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Kılıç, çiftçilerin maliyetlerini karşılayamadığını öne sürdü ve "Türkiye'nin acilen hal yasasını çıkarması gerekiyor. Bir ürünün pazar fiyatı tarladaki fiyatının beş, sekiz katına çıkıyorsa burada bir haksızlık var," ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlarına Düşen Görev

Bir gazetecinin belediye başkanlarının partilerinden ayrılmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Kılıç, "Seçilen her belediye başkanları görevlerini altı yıl boyunca omuzlarda taşımalı, partisinde kalmalı ve emanete sahip çıkmalıdır. Yeniden Refah Partisi'nden 13 belediye başkanı ayrıldı ve bunu olağan bir durum olarak göremeyiz," açıklamasında bulundu.

Gülpınar ile İlgili Açıklamalar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın partisiyle olan ilişkisine de değinen Kılıç, "Gülpınar partimizde kalmaya devam etmekte ve Urfa halkına hizmet etmektedir. Tüm tartışmaların kasıtlı polemikler olduğunu düşünüyorum," şeklinde konuştu.

Hukuk Devleti Vurgusu

TBMM'de yapılacak olağanüstü oturuma ilişkin normlar hiyerarşisine dikkat çeken Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yüksek yargı kurumları arasındaki çatışmaların çözümü TBMM aracılığıyla sağlanmalıdır. Eğer TBMM bu sorunu çözemezse, çözüm noktası millet iradesidir," dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.