Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yalova'daki Cinayet Davasında Olay Yeri İncelemesi

Yalova'nın Altınova ilçesinde karısını iterek ölümüne neden olduğu iddia edilen sanığın davasında, olay yeri keşfi yapıldı.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 20:17
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 20:17

Yalova'daki Cinayet Davasında Olay Yeri İncelemesi

Yalova'da Dava Süreci Devam Ediyor

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl yaşanan bir olay, kamuoyunu derinden sarstı. Sanık Erdal Necip S'nin (41), eşi Semiha S'yi yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki kayalıktan iterek ölümüne neden olduğu iddia edilen dava sürüyor. Davanın ilerleyişi boyunca mahke Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gözler önüne serildi.

Olay Yeri Keşfi Gerçekleştirildi

27 Eylül'de yapılan keşifte, mahkeme üyeleri ve bilirkişi heyeti, Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisindeki kayalık alana geldi. Jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede, sanık Erdal Necip S'ye sorular yöneltildi. Sanık, arkasının dönük olduğu sırada eşinin düştüğünü savundu.

Sanığın İfadeleri ve Aile Yorumları

Olayın ardından Semiha S'nin ailesinin avukatı Eyyüp Kaplan, kadının ölümünün kasıtlı bir cinayet olduğunu vurgulayarak, "Bilirkişi raporuyla kanıtlanacak. Sanık daha önce buraya gelmiş, bu alanı tanıyor. O yüzden olayın farklı geliştiğini düşünüyoruz," dedi.

Semiha S'nin annesi Selma Dursun ise, sanığın değişken ifadelerine dikkat çekerek, "Beni bir defa bile aramadılar. 6 derece soğukta bu alanda ne yaptıklarını merak ediyorum," diye konuştu. Ayrıca, kızının psikolojik şiddet gördüğünü ve boşanma düşüncesinden bahsettiğini de ekledi.

Olayın Detayları

22 Ocak 2023'te, 34 yaşındaki Semiha S, eşiyle birlikte Altınova ilçesi Ballıkaya mevkisinde fotoğraf çekmek üzere çıktığı kayalıktan düşerek hayatını kaybetmişti. Cenazesi ertesi gün Orhangazi'de toprağa verilmişti. Sanık Erdal Necip S, yürütülen soruşturma sonucunda eşini iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alındı ve 16 Mayıs 2024'te tutuklandı. Hakkında "eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor.

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki...

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Olay günü kayalıklarda Semiha S'nin yaptığı öz çekimler de dava dosyasına eklendi.