Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Watanabe'den Türk Cimnastiğine Güven

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe, Türk cimnastiği için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 11:40

Watanabe'den Türk Cimnastiğine Güven

Watanabe: "Türk Cimnastiği Gelişmeye Devam Edecek"

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtirken, Türkiye'deki gelişmelerin ilerleyen süreçte daha fazla başarı getireceğine inandığını ifade etti.

Ankara Ziyareti ve Türk Sporuna Bakış

Ankara'da çeşitli programlar için bulunan Watanabe, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin kültür ve anlayış itibarıyla Japonlara çok benzediğini ifade ederek, burada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Başkan Suat Çelen ile Gelişen Türk Cimnastiği

Watanabe, Suat Çelen'in Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanlığı'na gelmesinden bu yana Türk cimnastiği üzerinde sıkı çalışmalar yapıldığını ve bu çabaların sonuç vermeye başladığını vurguladı.

"İlerleyen dönemlerde Türk cimnastiği daha fazla gelişim gösterecek ve daha çok başarı elde edecek. Türkiye'de daima mevcut olan o potansiyeli görmekteyim" şeklinde konuştu.

2028 Olimpiyatları İçin Beklentiler

2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları hususunda Watanabe, Türkiye’nin özellikle ritmik ve trampolin cimnastik branşlarında önemli başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

FIG'nin Gelişimi ve Hedefler

Cimnasitğin dünyada sevilen bir spor olduğunu vurgulayan Watanabe, dünya genelinde FIG'ye kayıtlı ülke sayısını artırmayı hedeflediğini ifade etti. İlk başkanlık döneminde sadece 160 ülkede kayıt olduğunu söyleyen Watanabe, bu sayıyı 200 ülkeye ulaştırmayı amaçladığını da sözlerine ekledi.

"Cimnastik, olimpiyatlardaki üç ana branştan biri. Bu yüzden daha fazla ülkenin Cimnastik Federasyonu'na katılmasını hedefliyorum. Gelişmeleri destekleyeceğiz" dedi.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için...

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için geldiği Ankara'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Watanabe, Türk cimnastiğinin çok daha iyi seviyelere gelecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.