Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Viyana'da Azize Ceyhun'un Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

Viyana'da Azerbaycan Kültür Merkezi'nde Azize Ceyhun'un resim sergisi büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 01:20
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 01:20

Viyana'da Azize Ceyhun'un Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

Viyana'da Resim Sergisi

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adlı resim sergisiyle sanatseverleri buluşturdu.

Sergi Açılışı

Serginin açılışı, Azerbaycan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa, Büyükelçi Ozan Ceyhun, Türkiye'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer ve diğer davetliler katıldı.

Kültürel Kardeşlik Vurgusu

Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Leyla Gasimova, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini belirtti.

Alkol Bazlı Sanat Tekniği

Azize Ceyhun, sergideki eserlerinin tamamının Viyana'da bulundukları süre zarfında yapıldığını aktardı. "Alcohol Ink" tekniği ile ilgili olarak, alkol bazlı mürekkebin başka bir kimyasal madde ile inceltildiğini ve kağıt üzerinde fırça kullanılmadan resimlerin yapıldığını ifade etti.

Ceyhun, bu sanat tekniğinin bir bakıma Ebru sanatını andırdığını, ancak su kullanılmadığını belirterek, inceltilen mürekkebin kağıda döküldüğünü ve hızlı el hareketleriyle şekillendirildiğini vurguladı.

Davetlilere Teşekkür

Büyükelçi Ozan Ceyhun, sergiye katkı sağlayan Azerbaycan Kültür Merkezi yetkililerine ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol...

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol bazlı mürekkebin kullanıldığı teknikle yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Viyana'da Azerbaycan Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun (sağda) ve eşi Azize Ceyhun (solda) katıldı.