Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Türkmenistan'dan Yeni Taşımacılık Stratejileri

Und heyeti, Türkmenistan ile transit taşımacılığı artırmak için görüşmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 16:00

Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Türkmenistan'dan Yeni Taşımacılık Stratejileri

UND ve Türkmenistan İşbirliği

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bu buluşma, iki tarafın uluslararası kara yolu taşımacılığında iş birliğini artırmayı amaçlıyor.

Görüşmelerin İçeriği

Görüşmelerde, Çin'den Avrupa'ya ve diğer güzergahlara yönelik uluslararası kara yolu taşımacılığının Türkmenistan üzerinden, Orta Koridor aracılığıyla nasıl gelişebileceği üzerinde duruldu. Ayrıca, Türkmenistan’ın sınır kapılarının salgın sonrası yeniden açılması konusuyla ilgili seçenekler masaya yatırıldı.

Katılımcılar ve Güncel Projeler

Toplantıya, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ile Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov da katıldı. Çakıyev, 2025 yılı itibarıyla Türkmenistan’ın Ro-Pax filosuna iki yeni gemi ekleneceğini duyurdu.

Sürücü Vizeleri ve İleriye Dönük Planlar

UND ve TULM arasında sürücü vizeleriyle ilgili sürdürülen görüşmelere de değinildi. Türkmenistan makamları, sürücü vize ücretlerinin düşürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Çakıyev ve Baştor, iki ülke arasında taşımacılık alanındaki diğer gelişmeleri de ele aldı.

Gelecek Perspektifi

İki ülkenin Ulaştırma bakanlıkları, 2024 yılı içinde ulaşım ve gümrük, Türkmenbaşı liman ziyareti ve Türk dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımı konularında iş birliği yapma konusunda fikir birliğine vardı. UND'yi bu toplantıda; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile görüştü.