Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Dışişleri Bakanı SAHA EXPO 2024 Açılışında Konuştu

Andrii Sybiha, SAHA EXPO 2024'te Ukrayna'nın savunma sanayisindeki ihtiyaçlarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:25

Ukrayna Dışişleri Bakanı SAHA EXPO 2024 Açılışında Konuştu

Andrii Sybiha SAHA EXPO 2024'te Önemli Mesajlar Verdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, SAHA EXPO 2024'ün açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin inovasyon, teknoloji ve ilerlemenin merkezi olduğunu belirtti. Sybiha, "SAHA EXPO, savunma sanayisi sektöründeki en büyük etkinliklerden biri" ifadelerini kullandı.

SAHA EXPO'nun Destekçileri

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen bu etkinlik, tam 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından destekleniyor. Ayrıca, Anadolu Ajansı global iletişim ortağı olarak yer aldı.

Ukrayna ve Türkiye İlişkileri

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, açılış sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha’ya altın işlemeli Ukrayna motifleri olan bir KIZILELMA maketi hediye etti. Sybiha, Türkiye'de olmaktan duyduğu gururu dile getirirken, "Savaş halinde olan bir ülkenin bakanı olarak SAHA EXPO gibi bir etkinliğe katılmak çok önemli" dedi.

Ukrayna'nın Savunma İhtiyaçları ve Müttefik Dayanışması

Sybiha, Ukrayna'daki savaş koşullarında müttefiklerin dayanışmasına ihtiyaç duyduklarını vurguladı ve "Ukrayna'da kapsayıcı bir barış için ortak bir çaba gerekiyor" dedi. Ayrıca, katılımcılara Ukrayna pazarını daha yakından incelemeleri çağrısında bulundu.

Açılış töreni, Sybiha'nın konuşmasının ardından katılımcılarla çekilen toplu fotoğraf ile tamamlandı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Programa katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, konuşma yaptı.