Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TUSAŞ'a Terör Saldırısı Sonrası Bakan Kacır'dan Açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TUSAŞ yerleşkesine yapılan saldırının ardından savunma sanayi vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 17:17
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 17:17

TUSAŞ'a Terör Saldırısı Sonrası Bakan Kacır'dan Açıklama

TUSAŞ'a Düzenlenen Terör Saldırısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Saldırı Sonrası Verilen Mesajlar

Kacır, savunma sanayisinde kararlılıkla ilerleyeceklerinin altını çizerken, "Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır," dedi.

İstanbul Sanayi Odası Toplantısında Açıklama

Bakan Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin "Sanayicilerimizin; Üretim, Rekabet Gücümüzün Artması ve Sanayinin Dönüşümü için Düşünce, Öneri, Projeleri" ana gündemiyle düzenlenen ekim ayı olağan toplantısında, saldırı haberini toplantıya girmeden aldığını kaydetti.

Gelecek İçin Umut Verici Mesajlar

Kacır, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile irtibat kurduğunu ancak olayın henüz çok yeni olduğunu ve detaylar hakkında bilgi almadığını ifade etti. Saldırının ardından tüm mühendis ve araştırmacılara yönelik dua ettiğini belirten Kacır, "Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz," diyerek saldırı sonrası dayanışmanın önemine dikkat çekti. Geçmiş Olsun Mesajı

Bakan Kacır, saldırıda can kaybı olmamasını umduğunu belirterek, TUSAŞ’taki çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu.