Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, uluslararası ödüllerde iki başarı elde etti. Müze, sanat ve sosyal sorumlulukta öne çıktı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 22:34
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 22:34

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Açılışının birinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, hem iş hem de sanat alanında önemli iki ödüle layık görüldü.

Ödüller ve Başarılar

Müzenin kazandığı ödüller, bu yıl 62 ülkeden 3,600'den fazla adayın değerlendirildiği 21. Uluslararası İş Ödülleri'nde "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" alanında Stevie Ödülü olarak bilinen ödül oldu. Kazananlar, dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyonelinin yaptığı değerlendirme ile belirlendi.

Ayrıca, müze Dünya Sanat Günü kapsamında verilen "Wallace Hartley" Ödülleri'nde de "2024 Sanat Kurumu Ödülü"ne layık görüldü. Bu ödül, müzenin Türk sanatçılarına ve sanat ortamına sağladığı katkılar nedeniyle verildi.

Müzenin Tarihçesi

Tarihçesi 1900'lerin başına dayanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, daha önce Beyoglu İstiklal Caddesi'nde 1953-2016 yılları arasında Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet vermekteydi. 29 Ekim 2023'te kapılarını açan müze, tarihi Boudouy Apartmanı'nda yer alıyor. İstiklal Caddesi No. 144 adresindeki binanın restorasyon projesi ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Sergi ve Etkinlikler

Müze, sergi düzenleme biçimiyle de öne çıkıyor. 5. ve 4. katlar kalıcı sergilere, 3. ve 2. katlar ise süreli sergilere ev sahipliği yapıyor. BlackBox Salonu'nda yapılan çeşitli etkinlikler ve çocuklar için düzenlenen ücretsiz atölyelerle kültürel etkinlikler zenginleştiriliyor.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, 2,700 eser içeren Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu ile destekleniyor. Müze, ressam Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza ve İbrahim Çallı gibi Türk sanatının önemli isimlerinin eserlerini sergiliyor.

Resmi açılışından bu yana büyük bir ilgi gören müze, geçtiğimiz mart ayında MUSE Awards'ta "yaratıcılık" alanında altın ve "tasarım" alanında gümüş ödül kazandı.

Detaylı bilgi için issanat.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bu yıl iş dünyasından "Stevie Ödülü"nü, Dünya Sanat Günü...

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bu yıl iş dünyasından "Stevie Ödülü"nü, Dünya Sanat Günü "Wallace Hartley" Ödülleri'nde ise "2024 Sanat Kurumu Ödülü"nü aldı.