Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TİKA ve TÜİK Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

TİKA ve TÜİK, istatistik alanında işbirliğini güçlendirmek için yeni bir protokol imzaladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 09:53

TİKA ve TÜİK Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

TİKA ile TÜİK Arasında İşbirliği Mutabakatı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında istatistik alanında işbirliği ve teknik destek sağlanması amacıyla yeni bir mutabakat zaptı imzalandı.

Protokol Törenine Katılım

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, protokol imza törenine TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya katıldığı bildirildi. Bu yeni anlaşma ile iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

İstatistik Kapasitelerinin Geliştirilmesi

Protokol çerçevesinde, yurt içi ve yurtdışında ortak eğitim programları, çalışma ziyaretleri ve çalıştaylar gibi etkinlikler düzenlenecek. TİKA Başkanı Kayalar, bu işbirliğinin önemi konusunda değerlendirmelerde bulunarak, anlaşmanın uluslararası alanda faydalanıcı ülkelere bilgi ve tecrübenin daha etkin bir şekilde aktarılmasını sağlayacağını ifade etti.

Cibuti'de Eğitim Planları

TÜİK Başkanı Çetinkaya ise mutabakatın, Türkiye'nin istatistik alanındaki bilgi birikimini diğer ülkelerin ulusal istatistik sistemlerini geliştirmek için ortak projelere dönüştürmeyi amaçladığını belirtti.

Ayrıca, TİKA ve TÜİK işbirliği doğrultusunda bugüne kadar birçok ülkede, Moğolistan, Tacikistan, Türkmenistan, Tunus ve Vietnam gibi yerlerde istatistik eğitimi programları düzenlendi. Öte yandan, Ağustos 2024’de Özbekistan'da “Uluslararası Mal ve Hizmet Ticareti İstatistikleri ile Turizm İstatistiklerinin Geliştirilmesi” eğitim programı düzenlenecek. Eğitimlerin devamında Cibuti'de "İstatistikte Kurumsal ve Dijital Dönüşüm" eğitimi verilmesi de planlanıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, istatistik alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve teknik yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Protokol imza törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar (sağda) ile TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya (solda) katıldı.