Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ticaret Bakanlığı'na Dünya Bankası'ndan Yenilenmiş Ürün Sistemi Ödülü

Ticaret Bakanlığı'nın yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası'nın Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödül aldı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:00

Ticaret Bakanlığı'na Dünya Bankası'ndan Yenilenmiş Ürün Sistemi Ödülü

Ticaret Bakanlığı'na Ödül

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yenilenmiş ürün sistemi ile Dünya Bankası ve Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından organize edilen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Tüketicinin Korunması Alanında Önemli Bir Adım

Bakanlık, yapılan açıklamada bu yarışmanın tüketici hakları alanındaki iyi uygulamaları ve sektörel uyumu teşvik etmek amacıyla Cumhuriyet tarihindeki en kapsamlı çalışmalardan birini oluşturduğunu belirtti. Yarışma, 10 yıl süren Rekabet Savunuculuğu yarışmasının bir parçası olarak, tüketici haklarını koruma alanında somut başarı hikayelerini teşvik etmektedir.

Yenilenmiş Ürün Sistemi Nedir?

Yenilenmiş ürün sistemi, 2020 yılında başlatılarak cep telefonları, tabletler gibi mülklerin belirli standartlarda yenilenmesi, ithalatın azaltılması ve israfın önlenmesi amacıyla oluşturulmuştur. Sistema dahil edilen ürünler arasında bilgisayarlar, akıllı saatler ve oyun konsolları da bulunmaktadır. 22 yenileme merkezi tarafından güvenli ve garantili olarak tüketicilere sunulmaktadır.

Bakanlık, önümüzdeki süreçte geliştireceği yeni uygulamalarla hem tüketicileri hem de çevreyi koruma misyonuna devam edeceğini belirtmiştir.

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye...

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ile Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından verilen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.