Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Durumu Kritikliğini Koruyor

Malkara'da cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki S.Y.'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor, yakınları endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 15:37
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 15:37

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Durumu Kritikliğini Koruyor

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Sağlık Durumu Ciddi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, 2 yaşındaki S.Y. bebeğin cinsel istismara uğraması sonucu sağlık durumu ağırlaşıyor. Yoğun bakımda tedavi altına alınan bebek, 24 gündür entübe halde bulunuyor ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Teyze Elif Akyüz'ün Açıklamaları

S.Y.'nin teyzesi Elif Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Durumunda iyileşme yok ve kötüye gidiyor. Doktorun söylemiş olduğu, 'Bu şekilde giderse kaybedeceğiz.' Ümidimiz sadece Allah'tan," dedi. Akyüz, her gün hastaneye gelirken bebeğin sağlık durumu hakkında ümitlenerek döndüklerini ancak kötü haberler aldıklarını ifade etti.

Akyüz ayrıca, "Bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. 24 gündür kimseyle görüşmedik ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Olayın Gelişimi

Olay, 8 Eylül'de anne B.Y. tarafından hastaneye götürülen S.Y.'ye muayene sonrası beyin kanaması ve cinsel istismar şüphesi teşhisi konmasıyla başlamıştı. Bebek, daha sonra Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek beyin ameliyatı geçirmişti.

Soruşturma kapsamında, anne B.Y. ve beraber yaşadığı S.Ö. ile komşu K.A. ve oğlu K.A. ve G.K. gözaltına alındı. Tutuklanan şüphelilerin durumu devam etmekte. S.Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alındı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, yapılan adli tıp raporuyla bebeğe cinsel istismarın gerçekleştiğinin belirlendiğini vurguladı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi...

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.