Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulunda Muhalefet Partilerinin Önerileri Reddedildi

Muhalefet partilerinin çeşitli konu başlıklarındaki grup önerileri TBMM'de kabul edilmedi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 19:05
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 19:05

TBMM Genel Kurulunda Muhalefet Partilerinin Önerileri Reddedildi

TBMM Genel Kurulunda Muhalefet Partilerinin Grup Önerileri Reddedildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), DEVA Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme dair grup önerileri kabul edilmedi.

Gündemdeki Konular

Genel Kurulda, çeşitli partilerin önerileri üzerine ön görüşmeler gerçekleştirildi. Saadet Partisi'nin 'Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler', İYİ Parti'nin '6 Şubat 2023 depremlerinden sonra yapılan çalışmalar', DEVA Partisi'nin 'Kamu personel sistemi' ve CHP'nin 'Konaklama vergileri' üzerine öneri ifadeleri değerlendirildi.

Saadet Partisi'nin Açıklamaları

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Türkiye'nin müttefiki olan ABD'nin çeşitli konularda Türkiye ile çatışma içinde olduğunu belirtti. Çalışkan, "ABD, Irak, Suriye ve diğer bölgelerdeki kargaşaların fitilini ateşliyor. Katil İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde alkışlanması, ABD'nin hukuka saygısından ne kadar uzaklaştığını gösteriyor,” dedi.

İYİ Parti'nin Deprem Çalışmaları İle İlgili Uyarıları

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, depremlerin ardından vatandaşların hâlâ konteynerlerde yaşam mücadelesi verdiğini ve deprem konutlarının yapımında istismara açık düzenlemeler yapıldığını belirtti.

DEVA Partisi ve Kamu Atamaları Üzerine Eleştiriler

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, kamu atamalarında liyakat ve ehliyetin esas alınması gerektigini ifade etti.

CHP'nin Konaklama Vergisi Eleştirisi

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, konaklama vergisinden elde edilen gelirlerin Hazineye aktarılmasının, turizm sezonunda nüfus artışı yaşayan yerel yönetimler için maddi zorluklar yarattığını vurguladı. Kaya, "Bu verginin, Hazineye devredilmek yerine, sahip olduğu şehirlerin altyapı projeleri için kullanılmasını sağlamak adına yerel yönetimlere verilmesi gerekiyor," dedi.

Sonuç

Yapılan oylamalarda muhalefet partilerinin önerileri reddedilirken, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.