Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent'te Başlıyor

Taşkent'te gerçekleştirilecek olan TalentforBIZ etkinliği, gençlere kariyer fırsatları sunacak.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 11:46
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 11:46

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent'te Başlıyor

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent'te Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen ve 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede toplam 13 kez düzenlenen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleşecek.

Etkinlik Detayları

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, yarın saat 09.00 ile 17.00 arasında Hyatt Regency Taşkent Oteli'nde yapılacak. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği bu organizasyonun amacı, global Türk şirketleri ile Özbek gençlerini bir araya getirerek iş, staj ve eğitim imkanlarından faydalandırmak.

Önde Gelen Şirketler Katılıyor

ASELSAN, Halkbank ve Türk Hava Yolları gibi önde gelen Türk şirketlerin yanı sıra, Çalık Enerji, Koç İnşaat ve Kontrolmatik gibi Özbekistan'daki Türk kuruluşlarının yöneticileri de etkinlikte yer alacak. Bu etkinlikte söyleşiler, bilgilendirme oturumları ve mülakatlar düzenlenecek.

İstihdam Süreçleri

ASELSAN ve Türksat, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı destekleriyle Olmazor StarTUp Kuluçka Merkezi'nde Özbek mühendisler için mülakatlar gerçekleştirecek.

TUSAŞ ise bu merkezde, mühendislik alanında eğitim vereceği genç mühendislerin başvurularını kabul edecek ve ön görüşmeler yapacak. Bu adımlar, iki kardeş ülke arasında kariyer alanındaki etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Gelecek Planları

Etkinlik, Türk devletleriyle insan kaynakları alanındaki etkileşimi güçlendirmek amacıyla bu yıl Özbekistan'ın ardından Bosna-Hersek, Kazakistan ve Kırgızistan'da da devam edecek.

Dijital Kayıt ve Bilgi

Fuara katılım için Türkiye'nin dijital kariyer platformu Yetenek Kapısı üzerinden kayıt yapılabiliyor. Katılımcıların Özbekçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde hizmet veren bu platformda profillerini eksiksiz doldurmaları öneriliyor.

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgiye talentforbiz.org adresinden ve @talentforbiz sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13 kez gerçekleştirilen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Özbekistan'da dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, yarın saat 09.00-17.00 saatleri arasında Hyatt Regency Taşkent Otel'de gerçekleştirilecek.