Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına Adaylığını Duyurdu

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı için altyapıya odaklanmayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 11:47
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 11:47

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına Adaylığını Duyurdu

Taha Akgül, Güreşin Altyapısını Güçlendirme Hedefinde

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu'nun olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı. Akgül, güreş kulüplerine destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

Los Angeles 2028 Hedefi

Sivas'ın Zara ilçesinde bir araya geldiği güreşçilerle yaptığı konuşmada Akgül, altyapının mevcut imkanlarını iyileştirerek 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na hazırlık yapacaklarını belirtti.

Akgül, Türk güreşinin geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ve son 15 yılda kendisi, Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit gibi sporcuların rekorlar kırdığını hatırlattı. Olimpiyatlarda elde ettiği bronz madalyanın kendisine bir burukluk yaşattığını ifade etti.

Altyapı Sorunları ve Gereken Destek

Altyapının önemine dikkat çeken Akgül, "Güreş kulüplerine desteğin artması gerekiyor, temel problemlerden bir tanesi bu. Yıldızlar ve gençlerdeki çocuklarımız yeterli düzeyde maaş alamıyorlar ve bu durum onların sporu bırakmalarına yol açıyor,” dedi.

Akgül, daha fazla güreş kulübü oluşturulması gerektiğini, çünkü mevcut imkanların, genç sporcuların yeteneklerini geliştirmesi için yetersiz kaldığını düşünüyor. Ayrıca, kamp sayılarının yetersiz olduğuna vurgu yaparak, bunların artırılması gerektiğini belirtti.

Güreş Eğitim Merkezleri ve Antrenörler

Akgül, güreş eğitim merkezlerinin durumunu değerlendirerek, kalifiye ve doğru sporcuları bu tesislerde çalıştırmanın önemine değindi. En iyi antrenörlerin en kritik illerde görevlendirilmesi hedefinde olduklarını ifade etti.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun aylık ve mali genel kurul toplantısı 9 Kasım Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek. Eğer yeterli çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 10 Kasım'da aynı yer ve saatte yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat...

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli sporcu Taha Akgül (solda), Sivas'ın Zara ilçesinde güreşçilerle bir araya geldi. Akgül'ün ziyaretine milli güreşçi Rıza Kayaalp de (sağ 2) eşlik etti. Akgül, AA muhabirine açıklamada bulundu.