Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Başlıyor

Sosyal medya etkileyicilerine yönelik eğitim programı başlıyor! Katılımcılar yasal ve etik kuralları öğrenecek.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 18:43
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 18:43

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Başlıyor

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Başlıyor

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya etkileyicilerini hedef alan yeni bir eğitim programı başlatıyor. Bu eğitimle, kullanıcıların pazarlama iletişimi kuralları konusunda daha bilinçli ve etik hareket etmeleri amaçlanıyor. Eğitim programı; Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

Toplantıda Eğitimin Önemi Vurgulandı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nde yapılan toplantıya Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve reklam sektörü temsilcileri katıldı. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, sosyal medya etkileyicilerinin bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturmadaki rolüne dikkat çekti.

Avni Dilber: "Dijital dünyanın hızla büyüyen gücü olan sosyal medya, aynı zamanda büyük bir sorumluluk taşıyor. Etkileyicilerin rolü, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve güven ortamının sağlanması adına kritik. Bu eğitimler, etkili ve güvenilir bir sosyal medya ortamının oluşturulmasına dönüş bir katkı sağlayacak."

Eğitimin İçeriği ve Katılımcılar

İlk etapta 300 binden fazla takipçisi olan sosyal medya etkileyicileri için düzenlenecek eğitim programı, tüketici hakları, vergi mevzuatı ve reklamda kişisel verilerin korunması konularında kapsamlı bilgiler sunacak. Eğitimlere katılanlar, elde ettikleri katılım belgesi ile piyasada öne çıkacak. Eğitimi tamamlayanların isimleri, Reklam Özdenetim Kurulu'nun resmi sitesinde yer alacak.

Eğitim Sürecinin Detayları

İlk eğitimin 25 Kasım'da yapılması planlanıyor ve daha sonra her iki ayda bir düzenli olarak devam edecek. Katılımcılar, yasal ve etik reklam ilkeleri üzerine bilgi edinecekler ve böylece sosyal medya dünyasında daha şeffaf ve etik bir yaklaşım sergileme imkanı bulacaklar.

Daha fazla bilgi ve kayıt için www.rok.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki...

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Kamuoyunda "influencer" olarak bilinen ve takipçi sayılarıyla etkileme güçleri yüksek sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurusu amacıyla toplantı düzenlendi.