Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Siirt'te Güvenlik Değerlendirmesi: Terörle Mücadelede Önemli Başarılar

Siirt Valisi Kızılkaya, yapılan operasyonlar neticesinde terörle mücadelenin başarısını vurguladı.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 18:45
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 18:45

Siirt'te Güvenlik Değerlendirmesi: Terörle Mücadelede Önemli Başarılar

Siirt Valisi Kızılkaya'dan Güvenlik Değerlendirmesi

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"nda, geçtiğimiz ay yapılan güvenlik operasyonlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Terörle Mücadelede Önemli Adımlar

Kızılkaya, kentte düzenlenen operasyonlarda PKK/KCK, PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ üyesi 20 şüphelinin yakalarak adli makamlara sevk edildiğini, iki terörist mensubunun da ikna çalışmalarına sonuç vererek teslim olduğunu ifade etti.

Çeşitli Suçlarla Mücadele

Vali, şehirde yürütülen mücadelelerin kapsamını genişleterek, düzensiz göç, organize suçlar, narkotik ve siber suçlarla mücadeleye yönelik çalışmaların sürekli olarak sürdüğünü belirtti.

Uyuşturucu İle Mücadelede Başarılar

Düzenlenen 85 operasyonda 105 şüphelinin yakalandığını ve birçok uyuşturucu madde ele geçirildiğini vurgulayan Kızılkaya, "Uyuşturucu ile mücadelede 40 kilodan fazla kubar esrar ve diğer maddeler ele geçirildi. Ayrıca, 56 anne ve anne adayına eğitimler verdik," dedi.

Kaçakçılıkla Mücadele Çabaları

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede ise toplam 28 operasyon sonucunda 39 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı bilgisi verildi. Kaçakçılıkla ilgili çok sayıda yasa dışı malzeme ele geçirildi.

Siber Suçlarla Mücadele

Kızılkaya, siber suçlarla mücadelede 72 suçun aydınlatıldığını ve yasa dışı bahis oynatan 488 internet sitesinin kapatıldığını belirtti. Ayrıca, siber farkındalık eğitimlerinin 1677 kişiye verildiğini de ekledi.

Önleyici Güvenlik Önlemleri

Okulların çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığına dikkat çeken Kızılkaya, Jandarma ve Emniyet ekiplerinin okul güvenliğinde görev aldığını kaydetti.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Güvenlik güçlerine ve destek veren vatandaşlara teşekkür eden Kızılkaya, Siirt'in huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edeceğinin altını çizdi.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya (ortada), Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik...

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya (ortada), Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"nda eylül ayında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.