Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'a İstiklal Madalyası Teklifi

CHP'li Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası alması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:00

Samsun'a İstiklal Madalyası Teklifi

CHP'li Murat Çan'dan Önemli Teklif

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sundu. Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Samsun'un milli mücadeledeki kritik rolüne dikkat çekti.

Samsun'un Milli Mücadeledeki Rolü

Toplantıda, Samsun'un tarihi önemi vurgulandı. Çan, "İstiklal Madalyası, sadece bireylere değil, şehirlerimize de verilmektedir. Türkiye'de şu an Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi üç şehir bu onura sahip. Ayrıca Kastamonu'nun İnebolu ilçesi de bu madalyayı almıştır. Samsun'un da milli mücadeleye yaptığı büyük katkılar dolayısıyla bu madalyayı alması gerektiğine inanıyorum," dedi.

Tüm Siyasi Partilerin Desteği Aranıyor

Çan, bu süreçte destek almak amacıyla AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş gibi diğer siyasi parti temsilcileriyle görüşeceğini belirtti. Hedefinin tüm siyasi ve vatandaşların desteğini almak olduğunu ifade etti.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın...

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.