Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sakarya'da Kauçuk Fabrikasında Yangın Söndürüldü

Sakarya'da kauçuk fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:41
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 11:41

Sakarya'da Kauçuk Fabrikasında Yangın Söndürüldü

Sakarya'daki Yangın Kontrol Altına Alındı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bulunan bir kauçuk fabrikasında çıkan yangın, çevre iş yerlerine sıçrayarak büyük bir tehdide yol açtı. Yangın, yaklaşık 4 saat süren yoğun mücadele sonucunda söndürüldü ve soğutma çalışmaları tamamlandı.

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Beşköprü Mahallesi'nde, D-100 kara yolu kenarındaki kauçuk fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa süre içinde büyüyerek 5 iş yerine ulaştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 28 araç ve 60 personel ile müdahale etti.

İtfaiye Ekiplerinin Başarılı Müdahalesi

Yangının yayılmasını önleyen ekiplerin çabası sayesinde, alevler zamanında kontrol altına alındı. Çalışmalara TOMA ve belediye araçları da destek verdi. İtfaiye tarafından söndürülen yangında, kauçuk fabrikası ve çevresindeki 5 iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Ulaşımda Kontrol Sağlandı

D-100 kara yolunun Ankara istikametinde ulaşım, olay sonrası tek şeritten kontrollü bir şekilde sürdü. Ekiplerin soğutma işlemi tamamlanmasının ardından, yangının çıkış nedenini araştırmak için çalışmalar başlatıldı.

Yerel Yetkililer Olay Yerinde

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na gelen yangın ihbarı sonrası bölgeye ekiplerin hızlı bir şekilde yönlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "3 farklı kauçuk fabrikasındaki yangına 18 itfaiye aracının yanı sıra Emniyet, Orman Bölge ve Serdivan Belediyesinin takviye araçları ile birlikte toplamda 28 araç ve 60 personelle müdahale edilmiştir. Yangının civar sanayi bölgesine da yayılmasına engel olunarak büyük bir facia önlenmiştir," denildi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın...

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın söndürüldü.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın...

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın söndürüldü.