Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SAHA EXPO 2023: Türkiye'nin Savunma Sanayii Büyüyor

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SAHA EXPO etkinliğinde Türkiye'nin yerli üretim potansiyelini ön plana çıkardı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 13:37
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 13:37

SAHA EXPO 2023: Türkiye'nin Savunma Sanayii Büyüyor

SAHA EXPO 2023 Başladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SAHA EXPO etkinliğinde yaptığı konuşmada, "SAHA EXPO, ülkemizin yerli üretim potansiyelinin sergilendiği organizasyonlardan biridir ve Milli Teknoloji Hamlesi'ne önemli katkılar sağlamaktadır," ifadelerini kullandı.

Önemli Bir Platform

Etkinlik, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve 6 bakanlığın desteğiyle düzenleniyor. Anadolu Ajansı ise bu organizasyonun global iletişim ortağı olarak yer alıyor. Görgün, İstanbul Fuar Merkezi’nde 26 Ekim'e kadar sürecek bu etkinlikte, yerli ve milli ürünlerin Türk güvenlik güçleri tarafından başarıyla kullanıldığını vurguladı.

Ekonomiye Katkı ve Teknolojik Gelişmeler

Görgün, konuşmasında, "Savunma sanayiimiz, üretim yeteneği ve yüksek katma değeri ile ülkemizin bağımsızlığını pekiştirirken, ekonomimize de büyük katkılar sunmaktadır," dedi. Ayrıca, yapay zeka ve otonom sistemler gibi yeni teknolojilerin rekabetin artmasına neden olduğunu belirtti.

SAHA İstanbul’un Hedefleri

SSB'nin Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamak için etkili şekilde organize olduğunu aktaran Görgün, yerli üretim vizyonunu destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürde bulundu. Görgün, sektörlerinde işbirliğini artırarak yerli üretimi teşvik etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

2023 Fuarı Üzerine Beklentiler

Görgün, 2018'den bu yana düzenlenen SAHA EXPO'nun bu yıl da büyük bir katılım beklediğini ifade etti. "Bu yıl, 120 ülkeden 1478 firma katılacak ve 6 milyar doların üzerinde iş ilişkisi bekliyoruz," dedi. Ayrıca, siber güvenlik ve yapay zeka pavilyonlarının bu yıl ilk defa açılacağı bilgisini vererek, etkinliğin güçleneceğini belirtti.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Programa katılan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, konuşma yaptı.