Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanlığı'ndan Yenidoğan Çetesi ile Mücadele: Ruhsat İptali ve Hastane Kapatmaları

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ruhsatı iptal edilen hastanelerin hizmetleri durduruldu, hastalar sevk edildi.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 16:31
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 16:31

Sağlık Bakanlığı'ndan Yenidoğan Çetesi ile Mücadele: Ruhsat İptali ve Hastane Kapatmaları

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Önemli Gelişmeler

"Yenidoğan çetesi" olarak bilinen soruşturma kapsamında, ruhsatları iptal edilen hastanelerdeki hizmetler sona erdi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslarla hastalar, kamu hastanelerine aktarıldı.

İstanbul'daki 9 Özel Hastane Mühürlendi

İstanbul'da yaşanan bu olayda, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile işbirliği yapılarak, bebek acil hastalarının özel hastanelere yönlendirilip, ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, ruhsatları iptal edilen 9 özel hastane kapatıldı ve boşaltıldı.

Sevk İşlemleri Tamamlandı

Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıdan sonra, Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi mühürlenerek, tabelaları indirildi.

Hastaların Durumu

Bu hastanelerdeki hastalar Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslar ile sevk edilerek, kamu hastanelerine aktarıldı. Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel Birinci Hastanesi yoğun bakımdaki hastalar dışındaki tüm hasta sevk işlemleri de tamamlandı. Ancak, nakli mümkün olmayan bazı hastaların tedavileri, bu hastanelerde uzman doktorlar gözetiminde devam etmektedir.

Çalışanlardan Tepki

Hizmetlerine son verilen bazı hastanelerin önünde toplanan çalışanlar ise, suçluların cezalandırılmasını talep ederken, hastanelerin kapanmaması için seslerini yükseltti.

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık...

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların sevk edilmesinin ardından hizmetlerine son verildi. Özel Reyap İstanbul Hastanesi'nde yoğun bakımda olan hastalar dışındaki hastaların da sevki tamamlandı. Öte yandan, hizmetlerine son verilen Özel Reyap İstanbul Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılması ancak hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundu.