Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Politik ve Sosyal Bir Sorun

Ruh sağlığı, toplumsal olaylarla yakından bağlantılıdır. Uzmanlar, eğitimdeki danışmanlık hizmetlerinin önemine vurgu yapıyor.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 20:28
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 20:28

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Politik ve Sosyal Bir Sorun

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Politik ve Sosyal Bir Sorun

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Sayın Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ruh sağlığının önemi üzerinde durdu. Batık, bu günün 1992 yılından beri kutlandığını belirterek toplumda ruh sağlığı bilincinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Toplumsal Olayların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Batık, yaşanan toplumsal olayların ruh sağlığı üzerindeki etkisinin büyük olduğunu ifade etti. "Son yıllarda artan şiddet olayları ve toplumsal huzursuzluklar, ruh sağlığı ile ilgili çalışmaların ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu tür durumların rehabilitasyon çalışmaları ile ilişkilendirilmesi, toplumu bu konudaki farkındalığını artırmaktadır" diyerek bu konuya dikkat çekti.

Eğitimde Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerinin Önemi

Sözlerine devam eden Batık, eğitimde sunulan psikolojik danışmanlık hizmetlerinin ruh sağlığının korunmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı: "Okul ortamlarında psikolojik danışmanlara erişim ve öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri, sorunların erken teşhisi açısından büyük önem taşımaktadır. Velilere yönelik danışmanlık hizmetleri de bu sürecin önemli bir parçasını oluşturuyor."

Yeterli Psikolojik Danışman İhtiyacı

Batık, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yeterli sayıda psikolojik danışmanın bulunmasının, öğrencilere sunulan destek açısından elzem olduğunu belirtti ve ekledi: "Toplumsal şiddetin önlenmesi ve ruh sağlığının korunmasında, eğitim ortamlarında sunulan önleyici ve iyileştirici psikolojik hizmetlerin büyük bir rolü vardır. Bu nedenle, psikolojik danışman norm kadro düzenlemelerinin yapılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz."

Bütüncül Yaklaşım Gereksinimi

Son olarak, bedensel ve ruhsal sağlığın bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiğinin altını çizen Batık, toplumun ruhsal sağlığına ilişkin bilinçlenmenin arttırılması için daha birçok adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10...

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimde psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemine dikkati çekti.