Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş ile Ziyaret Gerçekleştirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı ziyaret ederek toplumsal barış vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 16:30
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 16:30

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş ile Ziyaret Gerçekleştirdi

Özgür Özel’den Selahattin Demirtaş’a Ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı yakından takip ettiği Edirne Cezaevi’nde ziyaret etti. Özel, ziyaretine partisinin milletvekilleri ile birlikte katıldı ve beraberinde Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı da yer aldı.

Yardımlaşma ve İşbirliği Mesajı

Demirtaş’ın avukatlarının, Özel'e, Demirtaş'ın kaleme aldığı 'Kadınların Çığlıklarını Duyuyoruz' isminde bir metin ile kitabını takdim etti. Özel, yaklaşık iki buçuk saat süren ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile de görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Toplumsal Barış Vurgusu

Özel, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin siyasi tarihine dikkat çekerek, geçmişte gerçekleştirilen birlikteliğin önemine vurgu yaptı. “Birlikte hareket etme zamanı. İlk 100 yılda yapmadıklarımızı, yapamadıklarımız varsa hatalarımızı hep birlikte telafi edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Demokratikleşmenin Önemi

Özgür Özel, ayrıca, Doğu ve Güneydoğu illerine yapacağı ziyaretler hakkında bilgi vererek, bu seyahatlerin siyasi bir anlam taşıdığını ifade etti. Özel, “Eğer Türkiye bir sorunu aşacaksa, bu hepimizin el birliğiyle olmalı,” dedi. Gelecek hafta 6 ilde gerçekleştireceği ziyaretler ile ilgili değerlendirmeler yapacağını belirten Özel, samimiyet çağrısı yaptı.

Kamulaştırma Talebi

Özel, gazetecilerin soruları üzerine 'Yenidoğan çetesi' olayıyla ilgili de sert açıklamalar yaptıklarını belirtti. Olayla ilgili hastanelerin devletleştirilmesi gerektiğini savunarak, “Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için gereken adımlar bir an önce atılmalı,” dedi.

Anayasa Üzerine Görüşler

Başkanlık seçiminde İstanbul Barosu’na seçilen İbrahim Kaboğlu hakkında ise Özel, “Anayasanın ilk 4 maddesinin tartışmaya açılmasına kesinlikle kapalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu tür görüşmelerin, Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna inandığını söyleyen Özgür Özel, Demirtaş ile görüşmelerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bulunduğu cezaevinde...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bulunduğu cezaevinde ziyaret etti. Özel, ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.