Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özbekistan ve Afganistan İşbirliğini Güçlendiriyor

Özbekistan ve Afganistan, işbirliğini artırmak amacıyla önemli adımlar atıyor.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 22:21
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 22:21

Özbekistan ve Afganistan İşbirliğini Güçlendiriyor

Özbekistan ve Afganistan İşbirliğini Güçlendiriyor

Özbekistan ile Afganistan, işbirliğini daha da artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, Bakan Bahtiyar Saidov'un, Afganistan Geçici Hükümeti tarafından Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atanan Abdül Gafar Tiravi ile bir araya geldiğini duyurdu.

Görüşmelerde Önemli Konular Ele Alındı

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin durumu ve geleceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Taraflar, Özbekistan ile Afganistan arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve henüz potansiyeli tam olarak değerlendirilmeyen alanların hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Yardım ve Teşekkür Mesajları

Tiravi, Özbekistan'ın Afganistan'a sürekli sağladığı yardımlar için teşekkürlerini iletti. Saidov ise sosyal medya aracılığıyla, "Ülkelerimiz arasındaki ortak tarih ve refah çıkarları, işbirliğimizin her alanda gelişmesi için itici güç görevi görmektedir," şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bu toplantıda, ikili, bölgesel ve küresel gündemin güncel meseleleri ele alındı.

Yeni Büyükelçi Ataması

Ağustos ayında, Afganistan tarafı, Abdül Gafar Tiravi'nin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atandığını duyurmuştu. Bu atamanın ardından iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi için önemli adımlar atılmaya başlanmış durumda.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a...

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atadığı Abdül Gafar Tiravi'yi (solda) kabul etti.