Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele İçin Kışlak İlaçlaması Başlatılacak

Ordu'da kahverengi kokarca zararlısına karşı 15 Ekim'de kışlak ilaçlama seferberliği duyuruldu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:06
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:06

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele İçin Kışlak İlaçlaması Başlatılacak

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele

Ordu Valisi Muammer Erol, kentte kahverengi kokarca zararlısına karşı 15 Ekim tarihinden itibaren kışlak ilaçlama sürecinin başlayacağını açıkladı.

Tarım Ürünlerine Tehdit

Vali Erol, düzenlediği basın toplantısında, fındık başta olmak üzere çeşitli tarım ürünlerine zarar veren bu zararlıyla mücadelenin devam ettiğini belirtti. "İnşallah 15 Ekim'den itibaren Tarım ve Orman il müdürlükleri, muhtarlıklar, belediyeler ve ziraat odalarının katkısıyla, kokarcaların mevsim soğuduğunda sığınacağı kışlakların ilaçlanmasına yönelik çalışmalar yapacağız," diye ekledi.

Muhtarların Destek Çağrısı

Vali Erol, bu süreçte özellikle muhtarların desteğini istediklerini ifade ederek, "Hiçbir kışlakın, ister bir ahır, ister samanlık, ister odunluk veya dökme deposu olsun, ıskalanmamasını istiyoruz" dedi.

Gurbetteki Vatandaşa Çağrı

Ayrıca, gurbette yaşayan vatandaşlara da çağrıda bulunan Vali Erol, kapalı olan evlerinin anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlama süresince mekanların açık tutulmasına destek olmalarını istedi.

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine...

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine karşı kışlak ilaçlamasına başlanacağını bildirdi.