Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınma Konferansı Sonuçları

İstanbul'da düzenlenen konferansta Müslüman ülkelerdeki özgürlük ve kalkınma dinamikleri ele alındı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 19:21
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 19:21

Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınma Konferansı Sonuçları

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı

İstanbul'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nın ikinci gününde, "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum yapıldı.

Özgürlük ve Kalkınma Üzerine Derin Tartışmalar

Bu önemli etkinlik, Atlas Network, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) gibi kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlendi. Oturum başkanlığını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden Arş. Gör. Dr. Büşra Sönmez üstlendi.

Uzman Konuşmalar

Oturumda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic, Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özgür Kanbir ve Finlandiya'daki Abo Akademi Üniversitesi'nden Dr. Jani Kinnunen konuştu.

Ömerçevic'in Özgürlük Endeksi Sunumu

Dr. Ömerçevic, "İslam ve Özgürlük Endeksi 2024" başlıklı sunumunda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerde dini, siyasi ve ekonomik özgürlük endekslerinin ölçümünü ele aldı.

Kanbir'in İslami Değerler ve Ekonomik Gelişme Vurgusu

Doç. Dr. Kanbir, "İslam ve İktisadi Gelişme: İslami Kalkınma Endeksi Ne Diyor?" adlı çalışmasında, İslam'ın ilk dönemlerinde var olan "açık toplum anlayışı" ile Müslümanların bilim alanındaki katkılarına dikkat çekti. 1850'lerden itibaren karşılaşılan zorluklar üzerinde durdu.

Kinnunen'den Sosyopolitik Dinamikler Analizi

Dr. Kinnunen ise, çoğunluğu Müslüman ülkelerin kendine özgü sosyopolitik dinamikleri olduğunu belirtti.

Oturumun ardından bu yılki 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı sona erdi.

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu...

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum yapıldı. Oturumda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic konuşma yaptı.