Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya'daki Deprem Anında Annenin Kahramanlığı Güvenlik Kamerasında

Malatya'da deprem sırasında engelli oğlunu sırtında taşıyan annenin görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 19:48
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 19:48

Malatya'daki Deprem Anında Annenin Kahramanlığı Güvenlik Kamerasında

Malatya'da Deprem Anında Annenin Kahramanlığı

Malatya'nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki deprem, yerel okullarda paniğe neden oldu. Emine Nezihe Parlak İlkokulu’ndaki güvenlik kamerası, bu sırada bir annenin engelli oğlunu sırtında taşıdığı anları kaydetti.

Olay Anı

Deprem anında, okulda görevli Muazzez Güler, öğrenim gören engelli oğlu Doğukan Güler’i (10) sırtına alarak dışarı çıkardı. Bu anlar, güvenlik kameraları aracılığıyla belgelendi. Diğer okullarda da öğrencilerin sınıflarını terk ettiği anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Anne ve Oğlunun Açıklamaları

Muazzez Güler, serebral palsi hastası olan oğlunun 4. sınıfta eğitim gördüğünü ve yürüyemediğini belirtti. Deprem anında Doğukan'ın kendisini beklediğini dile getiren Güler, "Oğlum başının üstüne kitap koymuş dua ediyordu, 'annemi bekliyordum, biliyordum geleceğini' dedi. 6 Şubat depremlerinde de onu sırtıma alıp dışarı çıkarmıştım," şeklinde konuştu.

Oğlu Doğukan ise, deprem sırasında korktuğunu ve annesinin geldiğini ifade ederek, "Annem beni sırtında aşağıya indirdi ve sandalyeye oturttu," dedi.

Resmi Kurumlardan Destek

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz, okullarda 30 kişilik bir ekip ile deprem tatbikatları gerçekleştirdiklerini vurguladı. Korkmaz, anne ve oğlunun bu tatbikatlardan faydalanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda...

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan'ı (solda) sırtında taşıyan anne Muazzez Güler'in (sağda) görüntüsü güvenlik kamerasınca kaydedildi. Güler, açıklamada bulundu.