Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

L'Etape Türkiye by Tour de France İstanbul'da Heyecanla Başlıyor

İstanbul, 19-20 Ekim tarihlerinde L'Etape Türkiye by Tour de France'a ev sahipliği yapıyor.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 12:10
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 12:10

L'Etape Türkiye by Tour de France İstanbul'da Heyecanla Başlıyor

İstanbul'da L'Etape Türkiye Heyecanı

19-20 Ekim tarihlerinde, İstanbul'da gerçekleşecek olan L'Etape Türkiye by Tour de France, amatör bisiklet tutkunlarına Fransa Bisiklet Turu atmosferini yaşatacak.

Ömer Kafkas'tan Açıklamalar

Etkinliği Türkiye'de organize eden 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, organizasyonu Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu dile getirerek, "Uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. 1,5 yıllık hummalı bir çalışmanın sonucunda etkinliğe sayılı günler kaldı. Bu önemli organizasyonda yer alacak olmak gurur verici," dedi.

Tour de France'ın Etkisi

Kafkas, Tour de France'ın spor dünyasında çok önemli bir marka olduğunu ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanından insanların takip ettiği bir organizasyon. Türkiye'nin bu etkinliğe ev sahipliği yapması, amatör sporcular için büyük bir motivasyon kaynağı," diye ekledi.

3 Yıllık Anlaşma ve Gelecek Planları

Ömer Kafkas, İstanbul dışında başka yerlerde de etkinlik yapma ihtimalinin olduğunu belirtti. "İstanbul'un bu organizasyona ev sahipliği yapmak için yoğun çaba sarf ettiğini görmek gurur verici. Ancak farklı bir şehirde de bu organizasyona ev sahipliği yapmamız sürpriz olabilir," dedi.

Katılımcı Profili ve Heyecan

Kafkas, 50 ülkeden 3 bin sporcunun katılacağını belirterek, Türkiye'nin son yıllarda bisiklet alanında elde ettiği başarıların arttığını vurguladı. "Çeşitli demografik profillerden gelen sporcular, organizasyona renk katacak," dedi.

Türkiye'nin Tanıtımına Katkı

Etkinliğin Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirten Kafkas, "70 ülkeden 170 kanalda canlı yayımlanacak olan yarış, Türkiye'nin güzelliklerini sergileyecek. Boğaz üstünde iki kıta arasında gerçekleşecek olan geçiş, tarihi bir an olacak," dedi.

İstanbul, Türkiye'de ilk kez 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Fransa Bisiklet Turu'nun...

İstanbul, Türkiye'de ilk kez 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Fransa Bisiklet Turu'nun (Tour de France) amatör sporculara yönelik özel konsepti "L'Etape Türkiye by Tour de France"ın heyecanını yaşayacak. Etkinliği Türkiye'de organize eden 78 Event'in Genel Müdürü Ömer Kafkas, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.