Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılına Anma Töreni

Bogota'da, Gazze saldırılarının yıl dönümünde Filistinlilere destek amaçlı etkinlik düzenlendi.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 05:39
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 05:39

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılına Anma Töreni

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Töreni

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 1. yıl dönümü anısına bir etkinlik düzenlendi. Ayrıca, Filistinlilere uygulanan soykırıma da dikkat çekildi.

Filistin Büyükelçiliği'nin Düzenlediği Etkinlik

Etkinlik, Filistin'in Bogota Büyükelçiliği tarafından organize edildi ve birçok ülkenin büyükelçisi ile diplomatik temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Almalk'tan Önemli Açıklamalar

Büyükelçi Raoulf Almalk, konuşmasına Filistinlilerin hayatını kaybeden binlerce bireyini anarak başladı. Almalk, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarının arka planına yönelik detayları katılımcılarla paylaştı ve dünya genelindeki insanların sesini yükselttiğini vurguladı.

Almalk, İsrail'in masum Filistinlilerin hayatını kaybetmesine rağmen sorumluluktan kaçtığını belirtti ve insanlığın bu durumu sorgulaması gerektiğini ifade etti.

Büyükelçinin Eleştirileri

Almalk, Batı'nın demokrasi ve insan hakları iddialarının İsrail'in yasadışı eylemleri karşısında etkisiz kaldığını dile getirdi. Ayrıca, bazı ülkelerin İsrail'e silah sevkiyatı yaparak bu durumu desteklediğini ekledi.

Etkinlikteki Görseller

Etkinlik sırasında, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'da yaptığı saldırılar barkovizyonda gösterildi. Katılımcılar, bu yıl dönümünde ve soykırımın 77. yılı dolayısıyla Büyükelçi Almalk'a ülkelerinin desteklerini sundu.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının 1. yılı ve...

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının 1. yılı ve Filistinlilere yönelik soykırımı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi. Filistin'in Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk (fotoğrafta), konuşma yaptı.