Koç Üniversitesi'nden Uluslararası Destek
Koç Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Levent Beker, Avrupa Araştırma Konseyi'nden (ERC) aldığı destekle sağlık alanındaki önemli bir projeye imza atıyor.
ERC'den Türkiye'ye Önemli Destek
Koç Üniversitesi, Avrupa'daki en iyi araştırmacıların projelerini destekleyen ERC'nin yeni çağrı döneminde Kavram Kanıtlama Desteği alan tek Türk araştırmacı olma başarısını gösterdi. Beker, Türkiye'ye ulaşan 52 ERC desteğinin 29'unu alan Koç Üniversitesi'nin bu başarısına katkıda bulunmayı sürdürmektedir.
Yeni Proje: BladderWatch
Dr. Beker'in önceki projesi olan Sürekli Kardiyak Ölçümü Amacıyla Kablosuz ve Biyobozunur İmplant Geliştirilmesi, 2,5 milyon avro değerinde ERC Başlangıç Desteği kazanmıştı. Bu yıl ise Giyilebilir Ultrason Cihazı ile Sürekli Mesane Hacmi Ölçümü (BladderWatch) projesi için 150 bin avroluk Kavram Kanıtlama Desteği almaya hak kazandı.
Yaşam Kalitesini Artıran Yenilikçi Çözüm
BladderWatch, 18 ay sürecek ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Tufan Tarcan ile Doç. Dr. Ersin Köseoğlu ile birlikte yürütülecek. Projenin amacı, hastaların mesane hacmini sürekli takibini sağlayarak gündelik yaşam kalitelerini artırmak.
ERC'nin Hedefi: İnovasyonu Küçük Ölçekten Yaygın Uygulamaya Taşımak
ERC, bilime öncülük eden araştırmaları pratik uygulama alanlarına yaklaştırmayı hedefleyerek hedeflenen inovatif projelere destek veriyor. Beker, “BladderWatch” projesinin dünya çapında alt idrar yolu fonksiyon bozukluğu yaşayan milyonlarca insanın yaşamını kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti.
Yenilikçi ve Ekonomik Çözüm
Beker, mevcut yöntemlerin yetersizliğinin hastaların yüksek maliyetlerle karşılaşmasına neden olduğunu ifade etti. BladderWatch projesinin tam kablosuz ve rahat takılabilen tasarımı, hastaların tedavi süreçlerinde sağladığı kolaylıkla sağlık giderlerini azaltmayı hedefliyor.