Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı Güreşi Yaşatıyor

Avukat Salih Yılmaz, yağlı güreşi mesleği ile bir arada sürdürüyor ve bu kültürü yaşatmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 11:22
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 11:22

Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı Güreşi Yaşatıyor

Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı Yağlı Güreşle İlgili Tutkusunu Paylaşıyor

Salih Yılmaz: "Yağlı güreş atalarımızdan bize kalan çok değerli bir miras. Bizler de bu kültürü yaşatmak adına kol bağlayıp, mücadele ediyoruz."

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapmakta.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden babası nedeniyle Kırklareli'ne göç eden Yılmaz, 15 yaşında babasının desteğiyle Gençlik ve Spor Müdürlüğünde güreş yapmaya başlamıştır. Kırklareli Gençler Birliği Spor Kulübünde güreş kariyerini sürdüren Yılmaz, 16 yaşında Marmara Bölgesi Okullararası Güreş Şampiyonası'nda ikinci, 17 yaşında ise Büyükmandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri'nde üçüncülük elde etmiştir.

Eğitim ve Güreş İkisi Bir Arada

Güreşe olan tutkusunun yanı sıra eğitim hayatında da başarılı olan Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve 2019 yılında Kırklareli Barosuna kaydolarak avukatlık mesleğine adım atmıştır. Üniversite yıllarında ara vermek zorunda kaldığı yağlı güreşe yeniden dönen Yılmaz, Edirne, Kırklareli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Karaman'daki güreş organizasyonlarına katılmaya başlamıştır.

Yağlı Güreş Kültürünü Geleceğe Taşımak

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı güreşi mesleğiyle harmanladığını ve Kırklareli Gençler Birliği Spor Kulübü bünyesinde antrenman yaptığını belirtti. Yılmaz, "Yağlı güreş atalarımızdan bize kalan çok değerli bir miras. Bu kültürü yaşatmak adına elimden geleni yapıyorum," dedi.

Mesleğin Tempo ve Güreşin Ritimleri

Mesleği ve güreş arasındaki dengeyi koruyan Yılmaz, spor sayesinde hem zinde kaldığını hem de tutkusunu yaşadığını söyledi. Güreş organizasyonlarına katılırken coğrafi yakınlığa dikkat ettiğini ifade eden Yılmaz, "Güreşirken kendimi zinde hissediyorum ve o anki mücadele mutluluğunun tadını çıkartıyorum. Gençlere kariyer hedefi belirlerken sporun önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu tavsiye ediyorum," dedi.

Güreşi yaşının el verdiği sürece bir hobi olarak sürdüreceğini dile getiren Yılmaz, Kırkpınar için belirlenen 40 yaş şartına rağmen, çevre güreşlerine katılarak gençlere örnek olmak istediğini belirtti.

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu...

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu...

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.