Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kazakistan, Orta Doğu'daki Gerilim Hakkında Endişelerini Dile Getirdi

Kazakistan, Orta Doğu'daki artan gerilimler nedeniyle itidalli davranılması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 18:06
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 18:06

Kazakistan, Orta Doğu'daki Gerilim Hakkında Endişelerini Dile Getirdi

Kazakistan'dan Orta Doğu'ya Yapılan Çağrı

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aybek Smadiyarov, Orta Doğu'daki artan gerilimler hakkında derin endişelerini dile getirdi. Smadiyarov, "Tüm tarafları itidalli davranmaya davet ediyoruz," şeklinde konuştu.

Bölgedeki Duruma Hızlı Müdahale

Basın toplantısında açıklamalar yapan Smadiyarov, Orta Doğu'daki krizlerin daha da derinleşmemesi için güç kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Şartı ve uluslararası hukuk çerçevesinde sadece siyasi ve diplomatik yollarla sorunların çözülmesine yönelik acil adımların atılması gerektiğini belirtti.

Smadiyarov, "Kazakistan, uluslararası toplumun bölgede istikrarı sağlama amacıyla gerçekleştirdiği girişimlere destek vermeye devam edecektir," ifadelerini kullandı.

Kazakistan vatandaşlarının güvenliği öncelikli

Orta Doğu'da bulunan Kazakistan vatandaşlarının güvenliği için büyükelçiliklerin yoğun çaba sarf ettiğini belirten Smadiyarov, bu ülkelerdeki vatandaşlara yardım sağlamak için özel bir karargah oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca, bölgedeki duruma bağlı olarak tahliye uçuşları için planların değerlendirildiğinin de altını çizdi.

Referandumda Güvenlik Önlemleri

Son olarak Smadiyarov, Orta Doğu'daki askeri ve siyasi durumlardaki kötüleşmeler nedeniyle, 6 Ekim'de yapılacak nükleer enerji santrali referandumunda İsrail, İran ve Lübnan'daki temsilciliklerde sandık kurulmayacağını belirtti.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma...

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma ilişkin tutumu konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.