Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş

KTÜ'de, kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla öğrenci kulüpleri tarafından yürüyüş düzenlendi. Kadın cinayetlerine karşı ortak mücadele vurgulandı.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 19:39
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 19:39

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yürüyüşü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. KTÜ'nın çeşitli öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen etkinlik, Orman Fakültesi önünden başlayarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar devam etti.

Öğrencilerden Güçlü Mesajlar

Yürüyüş sırasında, öğrenciler ellerinde pankartlar taşıyarak güçlü sloganlar attı. Grupla birlikte yürüyerek duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrencilere, Orman Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Sevde Nur Mezarcı hitap etti. Mezarcı, kadın cinayetlerinin günümüzde yaşanan en önemli sorunlardan biri haline geldiğini belirtti.

Kadın Hakları İçin Ortak Mücadele

Mezarcı, kadın haklarının korunması ve her türlü şiddete karşı durmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. "Kadınların özgürlüğü ve güvenliği, sağlıklı bir toplumun temeli olmalıdır. Kadınların hukukun arkasında olduğu bir toplum oluşturana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadınların nefesi hepimizin nefesidir," şeklinde konuştu.

Ayrıca, yürüyüş sırasında canice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil anıldı. Mezarcı, katledilen arkadaşlarına rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.

Etkinlik sonrasında, üniversite öğrencileri basın açıklamasını gerçekleştirdikten sonra alanı terk etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı. KTÜ'nün...

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı. KTÜ'nün öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen yürüyüş, Orman Fakültesi önünden başladı. Öğrenciler, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü.