Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadeniz'in Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Karadeniz'in beş ilinde yüksek kesimlerde kar etkili oldu. Beyaz örtüyle kaplanan yaylalar, bölgedeki kış manzaralarını gözler önüne serdi.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 12:31
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 13:12

Karadeniz'in Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Karadeniz Bölgesi'nde Kar Yağışı Başladı

Karadeniz'deki Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin'in yüksek rakımlı kesimlerinde kar yağışı etkili oldu ve beyaz örtüyle kaplandı.

Ordu'da Kabadüz Yaylası'nda Kar Görüldü

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda etkili olan kar, Belediye Başkanı Yener Kaya'nın açıklamalarına göre dün akşam itibarıyla başladı. Kaya, gece sıcaklığının eksi 2'ye düştüğünü belirterek, karın arazide az olduğunu ve yollarda kar birikintisinin olmadığını ifade etti.

Rize Yaylaları Beyaza Büründü

Rize genelinde aralıklarla yağmurun kar ile birleşmesi sonucu, İkizdere ilçesindeki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı ve 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası karla kaplandı. Yaylalardaki kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye kadar ulaştı.

Artvin'de Kar Tipisi Etkili Oluyor

Artvin'de havanın soğumasıyla birlikte yüksek yerleşim alanları ve yaylalar beyaz örtüyle kaplandı. Camili bölgesindeki kara yollarında, bazı sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Giresun ve Trabzon Yaylaları Da Kaplandı

Giresun'un yüksek kesimlerinde, özellikle Dereli ilçesindeki yaylalar karla kaplandı. Trabzon'un Çaykara ve Şalpazarı ilçelerindeki yaylalar da kar yağışından nasibini aldı.

Genel olarak, Karadeniz'in yüksek kesimlerinde görülen kar yağışları, bölgedeki kış manzaralarını gözler önüne seriyor.

Giresun'un yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaza büründü. Kentin Dereli ilçesine bağlı...

Giresun'un yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaza büründü. Kentin Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası karla kaplandı.