
İzmir'de Organ Bağışı Çağrısı
İzmir'in Konak ilçesinde ikamet eden 52 yaşındaki Fatma Peker, son 11 yılda eşi ve kardeşinden alınan böbreklerle iki kez nakil ameliyatı geçirdi. Sağlığına kavuştuğunu belirten Peker, organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Herkesin organ bağışında bulunmasını isterim," dedi.
Böbrek Yetmezliği Tehditi
Peker, 2010 yılında yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye başvurduktan sonra böbrek yetmezliği tanısı aldı. İlk aşamada ilaç tedavisi uygulandı, ancak sürecin ilerlemesi sonucu diyaliz tedavisi görmeye başladı.
İlk Nakil ve İyileşme Süreci
Çiğli'deki özel bir hastaneye başvuran Peker, Uzman Doktor Işık Özgü ve ekibi tarafından eşinden alınan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu. Ancak 2018 yılında sağlığı yine bozuldu.
İkinci Nakil ve Kutlama
2021 yılında, aynı hastanede ve aynı doktorlar tarafından kardeşi Ahmet Peker'den alınan böbrek başarıyla nakledildi. İkinci naklin üzerinden dört yıl geçtikten sonra, Peker bu özel anı hastanede kutlayarak doktorlarıyla pasta kesti.
Organ Bağışının Önemi Vurgulandı
Peker, sağlık durumunun iyileşmesinde organ bağışının büyük bir rolü olduğunu vurguladı. Bu konuda duyarlılık gösteren vericileri için minnettar olduğunu belirten Peker, "Sağlığıma kavuştum, çok mutluyum," ifadelerini kullandı.
Doktorun Görüşleri
Doktor Işık Özgü, Peker'in hastanelerinde ilk böbrek nakli yapılan hasta olduğunu hatırlatarak, canlı vericiden yapılan nakillerin daha uzun ömürlü olduğunu kaydetti. Özgü, "Böbrek nakilleri yapmaya devam ediyoruz. Bir böbrek ortalama 15-20 sene yaşar; bu süre oldukça başarılı kabul edilir," şeklinde konuştu.
İzmir'de özel bir hastanede 11 yılda eşi ve kardeşinden alınan böbreklerle 2 kere böbrek nakli olan Fatma Peker (sağ 4) için nakli gerçekleştiren ekip tarafından pasta kesildi.
İzmir'de özel bir hastanede 11 yılda eşi ve kardeşinden alınan böbreklerle 2 kere böbrek nakli olan Fatma Peker (sağ 4) için nakli gerçekleştiren ekip tarafından pasta kesildi.