Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü Yakalandı

Dikili'de jandarma uygulama noktasında yakalanan terör örgütü üyesinin ağır cezası bulunuyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:29
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:29

İzmir'de DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü Yakalandı

İzmir'de Terör Operasyonu

İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarma tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sırasında terör örgütü DHKP-C üyesi olan E.Y, uygulama noktasından kaçmaya çalışırken yakalandı.

Operasyonun Detayları

6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması esnasında, jandarma ekipleri bir araçta bulunan E.Y'nin, Kimlik sorgusunun ardından DHKP-C üyesi olduğunu tespit etti. E.Y'nin, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olduğu belirlendi.

Geçmişiyle İlgili Bilgiler

E.Y, 2005 yılında İstanbul'daki ikametinde gerçekleştirilen bir operasyonda bomba düzeneği ve patlayıcı madde ile yakalanmıştı. Yapılan işlemlerin ardından firari hükümlü, cezaevine gönderildi.

Bu olay, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven...

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması esnasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan E.Y, ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Kimlik sorgusunda terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bulunduğu belirlenen E.Y, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.