Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul Sanayi Odası Ekim Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası'nın Ekim ayı toplantısında, sanayicilerin sorunları ve enflasyon hedefleri ele alındı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 17:58

İstanbul Sanayi Odası Ekim Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası Ekim Ayı Olağan Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomi yönetiminin enflasyonu kalıcı olarak düşürme hedefinin doğru bir yaklaşım olduğunu belirtti. Bahçıvan, "2025-2027 Orta Vadeli Program'da belirlenen hedeflerin tutarlı bir stratejiyi ortaya koyduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Katılım

İSO Meclisinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla düzenlendiği toplantıda, dünya ekonomisindeki zorlukların yanı sıra küresel ekonomik görünüm değerlendirildi.

Küresel Ekonomi Üzerine Değerlendirmeler

Bahçıvan, küresel büyümenin çalkantılı bir dönemde başarılı bir şekilde ilerlediğini ancak büyümenin tarihsel ortalamaların altında kaldığını vurguladı. Ayrıca, "Son yıllarda küresel gelir dağılımındaki bozulmalar dünya toplumlarındaki endişeleri artırıyor." dedi.

Ekonomik Gelişmeler

Bahçıvan, "ABD'deki ekonomik görünüm ve seçimler, Çin'deki yavaş toparlanma ve Orta Doğu'daki jeopolitik çatışmalar dikkatle izleniyor. Küresel koşulların desteği için umutlarımızı korumalıyız." diye belirtti. Türkiye'nin sanayi sektörünün yavaşlama içinde olduğunu ifade eden Bahçıvan, ekonomik verilerin bu durumu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Finansman Koşulları ve Rekabet Gücü

Bahçıvan, "Sanayi sektörünün finansman koşullarına duyarlılığının yüksek olduğunu ve bu durumun özellikle gelişen ülkelerde geçerli olduğunu unutmamalıyız. Yüksek kredi faizleri sanayi üretimini olumsuz etkiliyor." şeklinde konuştu.

Öneriler ve Pozitif Ayrımcılık

Bahçıvan, rekabet gücünü kaybeden bazı sektörlere pozitif ayrımcılık yapılmasının faydalı olacağını vurguladı ve şöyle devam etti: "Ekonomi yönetiminin öncelikli hedefleri kesinlikle doğru, ancak geleneksel sektörlerin dinamiklerinin göz önünde bulundurulması gerekli."

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yürüttüğü Çalışmalar

Bahçıvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, uzun yıllardır bekledikleri vizyoner çalışmalara imza attığını ancak mevcut ekonomik koşullar altında bu çalışmaların yeterince heyecan uyandırmadığını belirtirken, sanayicilerin zorlukları aşmak için tüm kesimlerin özveri göstermesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisinin ekim ayı olağan...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisinin ekim ayı olağan toplantısına katılarak konuşma yaptı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisinin ekim ayı olağan...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisinin ekim ayı olağan toplantısına katılarak konuşma yaptı.