Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu Açıldı

Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin 61. Genel Kurulu İstanbul'da başladı. Genel Sekreter Nadeem, gençlerin geleceğine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 12:03
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 12:03

İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu Açıldı

İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulunun Resmi Açılışı Yapıldı

İstanbul'da, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) ev sahipliğinde düzenlenen Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulu'nun resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış Törenine Katılımlar

Açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Mehmet Zahid Sobacı ile ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem katıldı. Tören, ABU’yu tanıtan bir videonun gösterimiyle başladı.

Ahmet Nadeem'in Açılış Konuşması

ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, konuşmasında ABU ve TRT'nin 60. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “Birlikte çalışmak, ilerlemenin ve kurumlarımızı güçlendirmenin en iyi yoludur,” dedi. Ayrıca, “Bugün, özellikle fikirlerin her şeyden daha önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz,” diyerek güçlü işbirliklerine vurgu yaptı.

Gelecek İçin Vizyon

Nadeem, mevcut güçlerini toplumların inşasına ve barışın tesisine yönelik kullanma gerekliliğini vurgulayarak, “Sahip olduğumuz gücün gençlere daha parlak bir gelecek sağlayacak şekilde kullanılması çok ama çok önemlidir,” dedi.

Abu Genel Kurulu ve Katılımcılar

Dünyanın en büyük yayıncı kuruluşu olarak bilinen ABU, 65 ülkeden 230 üyesiyle toplamda yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye ulaşmaktadır. 18-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen bu önemli etkinlikte, 58 ülkeden 400'ün üzerinde yabancı delege yer alıyor.

Özel Etkinlikler ve Toplantılar

61. ABU Genel Kurulu ve bağlantılı toplantıları, yapay zeka ve yayıncılık temasıyla düzenleniyor. Ayrıca, etkinlikler kapsamında bir Yönetim Kurulu Toplantısı ve 13. ABU TV Şarkı Festivali gibi birçok özel etkinlik gerçekleştirilecektir.

Anadolu Ateşi Gösterisi

Konuşmaların ardından Anadolu Ateşi grubu tarafından bir gösteri sunuldu, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı.

İstanbul'da TRT'nin ev sahipliğinde Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi...

İstanbul'da TRT'nin ev sahipliğinde Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılış töreni düzenlendi. Programa katılan ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, konuşma yaptı.