Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansı

Diyanet İşleri Başkanı, konferansta İslam'ın barış ve kardeşlik mesajını vurguladı.

Yayın Tarihi: 15.10.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 15.10.2024 16:19

İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansı

Diyanet Başkanından Önemli Mesajlar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, video mesajla katıldığı 'İslam Barış ve İyilik Dinidir' konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Erbaş, âbide değerleri temsil eden bir yaşam anlayışı geliştirmek gerektiğini ifade etti.

Barış İçin Ortak İrade Geliştirmeliyiz

Erbaş, Müslümanların tarihsel ve kültürel miraslarının bir parçası olarak barış ve huzur inşa etme zorunluluğuna dikkat çekti. Bu bağlamda, inanç, birlik ve kardeşliğin tesis edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Küresel Sorunlara İslam Düşüncesiyle Yaklaşım

Erbaş, dini hedef alan çeşitli olumsuz girişimlerin sadece Müslümanları değil, tüm insanlığı etkilediğini belirtirken, nefret dilinin insanlık için yıkıcı sonuçlar doğurduğunun altını çizdi.

İslam’ın Umut Vaadi

Erbaş, İslam'ın evrensel mesajlarını yeniden hayata geçirmenin Müslümanların temel görevi olduğunu söyledi. Alimlere bu konuda önemli roller düştüğünü ifade eden Erbaş, kardeşlik bilincinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Geleceğe Umutla Bakmak

Sonuç olarak Erbaş, İslam düşüncesinden yola çıkarak tüm insanlığa huzur ve adalet temin etme çabasını sürdürmek gerektiğini vurguladı ve insanları bu yolda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından "İslam Barış ve İyilik Dinidir" başlığıyla düzenlenen konferansın açılışına video mesajla katıldı.