Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri'den Sert Mesaj: Tüm Altyapılar Hedef Alınacak!

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, İsrail'in saldırıları halinde tüm altyapılarını hedef alacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:08
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:08

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri'den Sert Mesaj: Tüm Altyapılar Hedef Alınacak!

İran Genelkurmay Başkanı'nın Uyarısı

Muhammed Bakıri, İsrail'in olası bir saldırısına karşı sert bir yanıt vereceklerini açıkladı. Bakıri, İran'ın bütün altyapısının hedef hâline geleceğini vurguladı.

Füze Saldırısının Detayları

IRNA tarafından yayınlanan görüntülü konuşmasında, Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen füze saldırısının ayrıntılarını paylaştı. Uluslararası toplumdan gelen baskılara rağmen Zor günlerin geride kaldığını ifade etti.

İsrail'in Saldırılarına Karşı Yanıt

Bakıri, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarında 55 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak daha fazla tahammül edemeyeceklerini belirtti. İsrail'in stratejik üslerine yönelik düzenlenen operasyonun detaylarına da değindi.

Uluslararası Hukuka Saygı

Bakıri, sivil yerleşim alanlarına saldırmamaya özen gösterdiklerini ve yalnızca askeri hedeflerin hedef alındığını ifade etti. Hatzerim ve Nevatim Hava Üssü gibi kritik noktalar üzerinde duruldu.

ABD'nin Durumu

ABD, İran'ın saldırıları sırasında kendi yerleşimlerinde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. Bakıri, İran'a yönelik bağımsızlık ihlallerine karşı daha sert bir yanıt vereceklerini duyurdu.

Gelecek İçin Umutlar

Bakıri, ABD'nin yaklaşımının değişmesini umarak bölgedeki barışın sağlanmasını dile getirdi. Devrim Muhafızları Ordusu, Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah gibi yüksek profilli isimlerin öldüğü saldırılara yanıt vermek için yaklaşık 200 füze atıldığını belirtti.