Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'nin İsrail'e Silah İhracatı Konusunda Tartışmalar

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Syed Kamall, ülkesinin İsrail'e silah göndermesini istemiyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:50

İngiltere'nin İsrail'e Silah İhracatı Konusunda Tartışmalar

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Syed Kamall'dan Açıklama

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi ve İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, Londra'nın İsrail'e silah sevkiyatını durdurmasını talep etti. Kamall, İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'na katıldı.

İngiltere'nin Silah Satışlarına Dair Değerlendirmeler

Kamal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İngiltere'den İsrail'e ekipman satışlarının durdurulmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. Ayrıca, İngiltere'nin diğer ülkelerle kıyaslandığında İsrail'e daha az silah gönderdiğini belirtti. Ancak, bu konuda tartışmaların sürdüğünü vurguladı.

Batılı Hükümetlerdeki İkiye Bölünme

Kamal, Batılı hükümetlerin bazı diktatörleri destekleme eğiliminde olduğuna dikkat çekti. "Ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini iddia ediyorlar," diyerek, demokrasiyi savunduğunu söyleyen bazı hükümetlerin, demokrasinin karşıtı güçlere karşı sessiz kaldığını belirtti. "Batılı hükümetler arasında bir ikiyüzlülük olduğu açık" dedi.

Soykırım ve Uluslararası Hukuk İhlalleri

Konferans çerçevesinde konuşan ILN CEO'su Dr. Ali Salman ise, Gazze'deki halkın yaşama özgürlüğünün, askeri gücün kötüye kullanılmasıyla ellerinden alındığını ifade etti. Bu durumun uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve soykırımın durdurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, uluslararası hukukun etkin hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Salman, İsrail'in Gazze'deki durumu karşısında yalnızca Batı'nın değil, Arap ülkelerinin de eleştiriye tabi tutulması gerektiğinin altını çizerek, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi birçok Müslüman ülkenin bu konuda harekete geçme noktasında başarısız olduğunu dile getirdi.

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma...

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail politikası hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda...

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.