İstanbul'da "III. Uluslararası Montessori Zirvesi" Düzenlendi
YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan: "Mevcut eğitim standardımız, yaklaşımımız 21. yüzyılda bocalıyor. İnsanın karmaşıklığı karşısında yeni cevaplar arıyor." dedi.
Palet Montessori Akademisi MATEPP tarafından bu yıl "Değişen Dünyada Montessori: Yenilikçi, İlham Veren, Etkileyici" temasıyla gerçekleştirilen "III. Uluslararası Montessori Zirvesi", Palet Okulları Çamlıca Kampüsü'nde başladı.
YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 2011 yılında küçük bir Palet Anaokulu ile başladıkları Montessori yolculuğunda hem ilkokulda hem de daha sonra YETEV bünyesindeki okullarda yaptıklarıyla eğitime yeni bir soluk getirmeye çalıştıklarını vurguladı.
Normal şartlarda eğitimdeki özel girişimlerin zorlanabileceği program ve özgün materyal çalışmalarını YETEV Okulları'nda yürütmeye gayret ettiklerini ifade eden Erdoğan, Montessori'nin endüstri devrimi sonrası gelişen Lineer Eğitim yaklaşımlarına bir itiraz niteliğinde olduğunu belirtti.
Erdoğan, Montessori’nin, tüm çocukların aynı sınıfa konulup aynı şekilde eğitilemeyeceği gerçeğini ortaya koyduğunu belirterek, başarılı bir Montessori sınıfının merkezinde öğretmenin olması gerektiğini vurguladı.
Erdoğan, "MATEPP sertifikası ile uluslararası okul öncesi eğitimde öğretmenlik eğitimi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde 6-9 yaş grubunun eğitimlerini de sertifikalı bir şekilde sunmayı hedefliyoruz." dedi.
Maria Montessori'den bu yana 100 yılı aşkın süre geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, yeni eğitim yaklaşımlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti ve "Kendini yenileyemeyen bir pedagojik düşünce, insanın evrenini yakalamakta zorlanacaktır." diye ekledi.
Mutluluğun Önemi
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür: "Eğitimde başarının kriteri, çocuğun mutluluğudur." diyerek, erken çocukluk dönemi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Yentür, İstanbul'daki yaklaşık 3 milyon öğrenciden 230 bininin resmi ve özel okulda okul öncesi eğitim aldığını belirtti ve bunun çocuğun gelişimi bakımından çok kıymetli olduğunu vurguladı.
Okul öncesi eğitimde İstanbul'a iki yeni projenin müjdesini veren Yentür, İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliğiyle teknoloji ve bilişim ağırlıklı bir programla okul öncesi eğitime ilk adımlarını attıklarını duyurdu.
Zirveye Katılım ve Eğitim Fırsatları
YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay: bu zirvenin geniş bir katılımla yapıldığını ve eğitim pedagojisi alanında önemli fırsatlar sunacaklarını kaydetti.
Oktay, Boğaziçi Üniversitesi ile imzaladıkları protokolle artık öğretmenlere Montessori eğitiminde kendilerini geliştirme fırsatı sunacaklarını belirtti. Konferansta Dr. Paul Epstein, "Bir Montessori Yaşam Tarzı: Belirsizlik Çağında Çocukları ve Kendimizi Eğitmek" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Basın açıklamasında Erdoğan, zirve kapsamında yurt içinden ve dışından gelen eğitimcilerin, Montessori pedagojisine ilgi gösterdiğini söyleyerek, YETEV'in bu alandaki çalışmalarını ve hedeflerini paylaştı. Eğitimde farklı pedagojik yaklaşımların anlaşılmasının önemli olduğunu belirten Erdoğan, Montessori pedagojisinin insan doğası ile ilgili keşiflerinin eğitime daha sağlıklı bir şekilde yansımasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Palet Montessori Akademisi MATEPP tarafından bu yıl "Değişen Dünyada Montessori: Yenilikçi, İlham Veren, Etkileyici" temasıyla gerçekleştirilen III. Uluslararası Montessori Zirvesi Palet Okulları Çamlıca Kampüsü'nde başladı. YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, programa katılarak konuşma yaptı.
Palet Montessori Akademisi MATEPP tarafından bu yıl "Değişen Dünyada Montessori: Yenilikçi, İlham Veren, Etkileyici" temasıyla gerçekleştirilen III. Uluslararası Montessori Zirvesi Palet Okulları Çamlıca Kampüsü'nde başladı. YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, programa katılarak konuşma yaptı.