Hıdırlık Kulesi Seyir Terası Projesi'nde Gelişmeler
Antalya'nın ikonik yapılarından biri olan tarihi Hıdırlık Kulesi'nde yürütülen Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi büyük ölçüde sona erdi.
Devam Eden Çalışmalar
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, restorasyon, koruma ve onarım işlemleri aralıksız sürmektedir. Kulenin kuzey ve güney kısımları için yapılan ahşap kaplama ve antik kalıntıların gözlemlenebileceği cam yüzeylerin montajı tamamlandı.
Aydınlatma ve Temizlik Çalışmaları
Ayrıca, aydınlatma sisteminin kurulumu devam ederken, kuledeki bitki temizliği ve dış duvar derz dolgu çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Projenin ikinci aşamasında, kulenin güney tarafında yer alan desenli taban mozaik alanının cam yüzeyle kaplanması için hazırlıklar yapılmaya başlanacak.
Tarihi Kalıntılar Ortaya Çıktı
Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi'ni kültürel ve turistik bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla 2020 yılında başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları ile birlikte, bölgede antik dönem kalıntılarını gün yüzüne çıkardı. Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) denetiminde sürdürülen kazılarda, 93 yıllık bir buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ile kale suru kalıntıları keşfedildi.
Ziyaretçilere Eşsiz Manzara
Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi sayesinde ziyaretçiler, yürüyüş yolundaki cam yüzeylerde tarihi kalıntıları inceleyebilecek. Ayrıca, falezler üzerinde ayrıntılı bir bölüm oluşturularak Akdeniz manzarasının tadını çıkarabilecekler.
Antalya'nın simgelerinden tarihi Hıdırlık Kulesi'nde yürütülen "Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi"nin büyük oranda tamamlandığı bildirildi.
Antalya'nın simgelerinden tarihi Hıdırlık Kulesi'nde yürütülen "Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi"nin büyük oranda tamamlandığı bildirildi.