Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hatay'da 40 Yeni Cami Açılışı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanı, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin açılışına katıldı. Cami inşaatları, depremin yaralarını sarmaya yönelik bir adım.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:12
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:12

Hatay'da 40 Yeni Cami Açılışı Yapıldı

Hatay'da 40 Camii Toplu Açılış Töreni

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı. Açılış, Yahyalılı Mustafa Koyuncu Camisi önünde gerçekleştirildi.

Depremin Yaraları ve Camilerin Önemi

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, "Şu anda Yasin Suresi'ni her okuduğumda gözümün önüne gelen bir şehirde bulunuyorum"

Erbaş, kısa bir süre önce bir vatandaşın evinin balkonuna çıkarak ezan okuduğunu hatırlatarak, "O haberi gözyaşlarıyla izledik. O an, bir şehrin ezana ne kadar muhtaç olduğunu anlamamıza vesile oldu,"

Devletin Dayanışması ve Cami Yapım Süreci

Erbaş, daha önce Kahramanmaraş'ta 51 caminin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kısa zamanda devletimizin gücüyle, milletimizin ve hayırsever kardeşlerimizin cömertliğiyle bu aşamaya geldik,"

Depremin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Erbaş, "4 bin 500 hocamız, deprem bölgesinde cenazelerin defin işlemlerini gerçekleştirdi. Ayrıca, 15 bin hocamız, manevi destek için vatandaşlarımızın yanında oldu"

Cami ve İbadet Yerlerinin Rolü

Etkili bir şekilde camilerin bina olarak imarı kadar içinin de imarının önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, "Camiler sadece ibadet için değil aynı zamanda medeniyet merkezleridir,"

Erbaş, camilerin şehirlerin ruhunu oluşturduğunu belirterek, "Camisiz mahalle, bir Müslüman için ıssızdır. Netice itibarıyla, camilerimizin yeniden yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,"

Vali ve Müftü’den Destek Açıklamaları

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise devletin ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan camilerin hayırlı olmasını temenni etti. İlde depremlerde hasar gören ibadethanelerin yeniden inşa edilmesinin önemine değindi.

İl Müftüsü Mevlüt Topçu, "Milletin gücü ve devlet desteğiyle bu felaketin üstesinden geldik,"

Açılış Töreni ve Namaz

Konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve beraberindekiler 40 caminin açılış kurdelesini kesti. Açılış yapılan camiler arasında yer alan Yahyalılı Mustafa Koyuncu Camisi'nde öğle namazını kıldılar.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı.