Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Halkı Yanıltan Paylaşımlara Geçit Yok

Sosyal medyada yanıltıcı içerik paylaşan 18 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı, Bakan Yerlikaya uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 13:52
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:52

Halkı Yanıltan Paylaşımlara Geçit Yok

Halkı Yanıltan Bir Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yanıltıcı paylaşımlar yapan 18 yaşındaki T.D. adlı şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Provokatif Paylaşımların Peşindeyiz

Bakan Yerlikaya, E.N.B. adlı bir çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntülerin sosyal medyada yayıldığını ve T.D. tarafından halkı yanıltmak amacıyla paylaşıldığını aktardı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, T.D.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı'nın, sosyal medyada dolaşan tehdit içerikli videoyu incelediğini ve videonun kurgu olduğunun belirlendiğini belirtti. Ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü E.N.B. için psikolog eşliğinde ifade işlemleri başlatacağını ifade etti.

Devletin Siber Mücadelesi Sürüyor

Bakan Yerlikaya, "Sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı aziz milletimizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, halk arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların peşindedir" dedi. Bu tür eylemler gerçekleştirenlerin, yasal olarak hesap vereceğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.