Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gurbetçi Kadınları Dolandıran Çeteye Operasyon: 2 Tutuklama

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları hedef alan dolandırıcılarla ilgili operasyon düzenlendi. İki kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 22:10
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 22:10

Gurbetçi Kadınları Dolandıran Çeteye Operasyon: 2 Tutuklama

Gurbetçi Kadınlar Dolandırıldı

Nevşehir ve Aksaray'da, gurbetçi kadınlara lüks araç satma vaadi ve evlilik yalanıyla dolandırıcılık iddialarıyla 9 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 2'si, yapılan mahkeme işlemlerinin ardından tutuklandı.

Operasyon Detayları

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği, 17 Ekim tarihinde eş zamanlı bir operasyon düzenleyerek H.K. isimli şahsı ve 8 diğer şüpheliyi yakaladı. Gözaltındaki şüphelilerin sağlık kontrollerinin ardından Gülşehir Adliyesi'ne sevkleri yapıldı.

İddialar ve Mağdurlar

H.K., kendisini tanınmış lüks bir otomobil markasının temsilcisi olarak tanıtıp, sosyal medya aracılığıyla gurbetçi kadınlarla irtibat kurarak dolandırıcılık yaptığını itiraf etti. Sahte belgelerle araç satma vaadiyle kadınlarla sözleşme düzenleyen H.K., ardından evlilik vaadiyle yakın ilişki kurarak dolandırıcılığı sürdürdü.

İddialara göre, şebeke, dolandırmış oldukları kadınların birikimlerini alarak ya da krediler çektirerek nitelikli dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdi. Şebekenin toplamda yaklaşık 50 milyon avro değerinde dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Yapılan operasyonda, adreslerde sahte araç plakaları ve çeşitli dijital materyaller bulundu. Bu durum, dolandırıcılık çetesinin geniş kapsamlı bir ağa sahip olduğunu gösteriyor.

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları uygun fiyata lüks araç satma bahanesi ve evlilik...

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları uygun fiyata lüks araç satma bahanesi ve evlilik vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı.