Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Direnişi Zirveye Çıkıyor: Hamdan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hamdan, Filistin direnişinin güçlü bir durumda olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 16:57

Filistin Direnişi Zirveye Çıkıyor: Hamdan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Filistin Direnişi Güçleniyor

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Filistin direnişinin günümüzde oldukça iyi bir konumda olduğunu belirtti.

Hamdan, "Gazze, kendisine yüklenen sorumluluğu yerine getirmiştir. Birçok liderimiz şehit oldu ve bununla birlikte yeni liderler yetiştirdik." dedi.

Yeni Bir Harita Oluşuyor

Hamdan, "Bu bölgenin yeni haritasını birkaç yıl içinde milliyetimize ve direnişimize uygun bir şekilde göreceğiz. Allah'ın izniyle bu haritada İsrail'in yeri olmayacak." açıklamasında bulundu.

İstanbul'daki 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'na katılan Hamdan, İslam dünyasının yeniden diriliş sürecinde olduğunu ve Aksa Tufanı operasyonunun bu süreçteki önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

İslam Dünyası Direnişte

Hamdan, Batı'nın insanlık ve ahlaki değerler açısından çöktüğünü vurgulayarak, "Batı medeniyeti insan haklarını savunma konusunda acizdir ve maddi ile manevi anlamda iflas etmiştir." dedi. Ayrıca, Aksa Tufanı'nın uluslararası sistemin çirkin yüzünü ortaya koyduğunu belirtti.

Gazze ve Batı Şeria'daki direnişin sadece bu bölgelerle sınırlı olmadığını belirten Hamdan, tüm Filistin topraklarında direnişin sürdüğünü kaydetti. "Direniş bugün çok iyi bir durumda. Herkesin bu direnişte yer alması gerekiyor." dedi.

Hayati Fırsat: Yeni Bir Umut

Gazze halkının her türlü acıya rağmen topraklarını terk etmediğine dikkat çeken Hamdan, "Hayati bir fırsat yakaladık. Bu fırsat belki yüzyıl daha geçmeden bir daha gelmeyecek. Yeni bir harita şekillenecek, bu coğrafyada İsrail'in yeri olmayacak." şeklinde konuştu.

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu...

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, programa katılarak konuşma yaptı.