Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

FETÖ Darbe Girişiminde Yaralanan Kani Yeşilyurt'un Sözleri

Kani Yeşilyurt, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanmasının ardından FETÖ elebaşı Gülen'e hakkını helal etmediğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 18:25
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 18:25

FETÖ Darbe Girişiminde Yaralanan Kani Yeşilyurt'un Sözleri

15 Temmuz’un Unutulmaz Şahidinin Sözleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde yaralanan Kani Yeşilyurt, o karanlık geceyi ve yaşadıklarını anımsadı.

Hakkını Helal Etmiyor

Yeşilyurt, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında sert açıklamalarda bulundu ve kendisine hakkını helal etmediğini belirtti. "Huzuru mahşeri sabırsızlıkla bekliyorum. O gün, Rabbimin huzurunda haklarımın tamamını almadan kesinlikle yakasını bırakmayacağım," dedi.

Gülen’in Ölümü Hüsran Değil

Gülen'in ölümü ile ilgili olarak Yeşilyurt, "Gülen'in ölümü, bizim için mutlu ve güzel bir haber," ifadesini kullandı. Vatan sevgisinin her şeyden önemli olduğunu vurguladı.

Yaşadığı Zorluklar ve Mücadele

O gece yaşananlar hakkında da konuşan Yeşilyurt, "Devletim ve milletim için o gece sokağa çıkmışım, iyi ki yaralanmışım. Keşke şehit olsaydım!" ifadelerini kullandı. 38 gün hastanede kaldığını ve sol bacağındaki sinir kayıpları sebebiyle güçlük çektiğini belirtti.

Gençlere Mesajı: Devletimize Sahip Çıkalım

Gençlere devlete sahip çıkmaları çağrısında bulunan Yeşilyurt, "Devletimizi kaybedersek, milletimizi de kaybederiz. O sebeple hiç bir şekilde devletimize küsmeyecek, her zaman devletimizle yan yana olacağız," diyerek önemli bir mesaj verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde vurularak yaralanan Kani Yeşilyurt, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.