Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Başladı

Fethiye'de başlayan festival, yamaç paraşütü ve akrobasi gösterileri ile renkli anlara ev sahipliği yapıyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:56

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Başladı

Fethiye’de Hava Oyunları Festivali Coşkusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24. kez düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 34 ülkeden yaklaşık 500 yamaç paraşütçüsünün ve dünyanın en iyi akrobasi sporcularının katılımıyla başladı.

Festivalin Açılışı Belcekız Sahili’nde Yapıldı

Fethiye Belediyesi öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin açılış töreni, muhteşem bir atmosferde Belcekız Sahili'nde gerçekleştirildi.

Fethiye'nin Ekonomik Verileri Dikkat Çekiyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, festivalin geleneği haline geldiğini belirterek, bu yıl birbirinden güzel gösterilere ev sahipliği yapacağını ifade etti. Ayrıca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, yılın başından bu yana toplamda 167,901 kişinin yamaç paraşütü deneyimi yaşadığını aktardı. Bu rakamın 115,916'sı tandem ve 51,985'i ise single uçuşlardan oluşuyor.

Etkinlikler Beşkaza Meydanı’nda Devam Ediyor

Festival çerçevesinde Beşkaza Meydanı'nda, Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava balonu ile öğrencilere uçuş deneyimi sunuldu. Ayrıca, meydanda ve Ölüdeniz’de bir paramotor ekibi tarafından gösteriler gerçekleştirildi.

Protokol Yoğun İlgi Gördü

Festivalin açılış törenine Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava bolunu öğrencilerle uçuş yaptı. Meydanda ve Ölüdeniz'de de paramotor ekibi gösteri sundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştiriliyor. Fethiye Belediyesinin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Belcekız Sahili'nde yapıldı. Törende, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuşma yaptı.